بقراط بهترین ها برای سلامتیمون

معرفی طب سنتی ایرانی

توسط: دکتر معصومه صرافان    در 1396/7/29

مکتب طب سنتی ایرانی نوعی از طب الترناتیو یا مکمل است که در کشور ایران با پیشینه ده هزار ساله به همت حکیمان بزرگی چون ابو علی سینا، سید اسماعیل جرجانی،عقیل خراسانی و طبیبان بیشماری طی قرنها اجرا ، توسعه وتکمیل شده است. طب سنتی، طبی کل نگراست و به انسان فقط از بعد مادی نمی نگرد.

طب سنتی چیست؟

طب سنتی، طبی کل نگراست و به انسان فقط از بعد مادی نمی نگرد بلکه به ابعاد دیگر وجود او به عنوان خلیفته الهی نیز توجه دارد.

در این دیدگاه حفظ سلامت مقدم بر درمان است و توجه به روش زندگی و تامین هوای سالم ، تغذیه درست ،فعالیت کافی، استراحت به اندازه و تعادل روحی-روانی شعار طب سنتی ایرانی است.

در جهان کنونی ، جامعه پزشکی جهان به اهمیت روش های درمان طبیعی و مکاتب طب سنتی و مکمل پی برده است و دانشکده ها مراکز تحقیقاتی بسیاری در غرب وشرق جهان به پژوهش برای بکارگیری روش های مختلف طبی (که سابقه علمی و تاریخی دارند) مشغول می باشند. گسترش فوق العاده طب سنتی چین ، طب تبتی،کاریوپراکتیک،ایورودا،هومیوپاتی و صدها مکتب وروش دیگر ، نشاندهنده این حرکت عظیم جهانی است زیرا طب مدرن در همه جا جوابگوی درمان بیماریها نبوده و نیست.

این حرکت ، همچنین موجب شده است که پزشکان و محققان در ایران و دیگر کشورهای جهان به شناخت مبانی طب سنتی ایران گرایش یابند.

شاخه های طب ایرانی شامل:

  1. تشخیص بیماریها وطبع افراد
  2. اصول پیشگیری وبهداشتی
  3. اصول تغذیه
  4. اصول درمان که شامل تجویز داروهای گیاهی ، انواع کارهای یداوی (انواع بادکشهای گرم وسرد،حجامت تر، فصد،دلق وغمز،انواع ماساژ، زالودرمانی،طب فشاری و.....)میباشد.

ابزارتشخیص بیماری ها در طب سنتی شامل:

  1. مزاج شناسی که مهمترین فاکتور تشخیص بیماری است که توسط پزشک طب سنتی انجام میشود.
  2. بررسی نبض بیمارتوسط پزشک  یا نباض انجام میشود، نبض  نمودار و زبان عملکرد قسمتهای مختلف بدن انسان است ، نبلضی  کار فنی تری از مزاج شناسی است.
  3. بول و براز (ادرار و مدفوع ) : در وضعیت فعلی ازمایشات ادرار و مدفوع به کارتشخیص بیماریها کمک میکند.

مزاج یعنی چه؟

برایند اثر مجموعه غذا ها، رفتارها، ادراکات معنوی و پرتوهای ناشی از سیارات وثابتات اسمانی بر بدن انسان را مزاج مینامیم.

ارکان نظام خلقت برایندچهار عنصراست :

  1. آب
  2. باد یا هوا
  3. اتش
  4. خاک

بر اساس غلبه هر کدام از این عناصر (اخلاط) مزاج وشکل فرد، خلق و استعداد فرد شکل میگیرد.

انواع مزاج :

مزاج فرد او را مستعد یکسری از بیماریها میکند مثلا بیمار با مزاج سرد(سودا یا بلغم) مستعد بیماریهایی مثل روماتیسم ،افسردگی ،MS و .... می باشد.

بیمار با مزاج گرم (صفرا و دم) مستعد اگزما، فشار خون بالا ، CAD, اسکیزوفرنی و ... میباشد.




نرم افزار مدیریت مطب آنلاین بقراط

نرم افزار مدیریت مطب آنلاین بقراط، ثبت پرونده های الکترونیکی، مدیریت مالی مطب، جستجوی پزشکان، نوبت دهی آنلاین مطب و همچنین آموزش و توصیه های بهداشت و سلامت