کاربرد اصلی گوش پاک کن چیست؟؟
گوش پاک کن وسیلهایی جهت تمیز کردن لاله گوش، بین انگشتان پا، استعمال داروها در نواحی باز و تمیز کردن آرایش دور چشمها است. این وسیله برای پاک کردن گوش نیست ولی متاسفانه غالباً در کشورمان از این وسیله به عنوان گوش پاک کن استفاده میشود که این مساله ناشی از نقص آگاهی مردم است.
اکثر افراد بعد از بیرون آمدن از حمام و یا استخر و حتی گاهی بدون اینکه گوششان خیس باشد ، گوش خود را پاک میکنند. بدون اینکه از عوارض پاک کردن گوش خبر داشته باشند.
استفاده از گوش پاككن اصلا جايگاهي ندارد مگر به توصيه پزشك آن هم براي رساندن موادي به كانال گوش خارجي مثل پماد و قطره كه در غير اين صورت تجويز آن و استفاده خودسر از آن براي مردم جايز نيست.
عوارض استفاده از آن اين است كه به پرده گوش و كانال گوش آسيب ميزند و موجب التهاب، عفونت و خونريزي از كانال گوش ميشود و ميتواند موجب التهاب غضروفهاي لاله گوش شود به خصوص در افرادي كه خارشهاي مكرر گوش دارند.
تاثیر گوش پاک کن بر پرده گوش
جرم موجود در گوش دارای خاصیت چربی و اسیدی است. چربی موجود در گوش از ترک خوردن پوست گوش جلوگیری کرده و سبب نرمی پرده گوش می شود.
خاصیت اسیدی جرم موجود در گوش از رشد قارچ ها و باکتری ها در گوش پیشگیری می کند. بنابراین استفاده از صابون برای پاک کردن داخل گوش باعث می شود تا خاصیت قلیایی صابون ماده اسیدی طبیعی گوش را از بین ببرد و فرصت رشد به باکتری ها و قارچ ها داده شود. باکتری ها و قارچ ها در محیط های مرطوب رشد می کنند، بنابراین توصیه می شود شناگران بدون محافظ گوش به داخل دریا و استخر نروند.
جرم گوش بخشی از سیستم دفاعی بدن است که از رشد اغلب میکروبها و قارچها در مجرای گوش خارجی جلوگیری میکند و با خاصیت چسبندگی که دارد گرد و غبار و ذرات معلق را به خود میگیرد که با خارج شدن جرم از مجرا این ذرات نیز خارج میشوند. وجود جرم و تولید آنکه توسط غدد مجرای گوش ایجاد میشود برای سلامت گوش لازم است اما گاهی تجمع جرم سبب انسداد مجرا شده و شنوایی را کاهش میدهد.
مقدار جرم گوش، رنگ و حالت آن از فردی به فرد دیگر متفاوت است و به طور معمولی سطح خارجی گوش را میپوشاند. هر وسیلهای که از خارج شدن و بیرون آمدن این جرم از درون گوش جلوگیری کند بهتر است استفاده نشود. علاوه بر گوشیهای هدفون که باید استفاده از آنها را کاهش داد، موهای زیاد گوش، حفره باریک گوش و رشد استخوان و غضروفهای گوش و شنا کردن در آب سرد ممکن است از خروج این جرمها از گوش جلوگیری کند. گاهی استفاده از گوش پاککن سبب میشود که جرم گوش بیرون نیاید یا حتی به داخل رانده شود.
درد گوش، تورم مجاری گوش خارجی، ایجاد غدد لنفاوی در کنار لاله ی گوش، تب خفیف، ترشح چرک سفید رنگ بدون بو از گوش، تنگی و گرفتگی گوش از جمله علایم شایع عفونت گوش خارجی هستند.
نرم افزار مدیریت مطب آنلاین بقراط
نرم افزار مدیریت مطب آنلاین بقراط، ثبت پرونده های الکترونیکی، مدیریت مالی مطب، جستجوی پزشکان، نوبت دهی آنلاین مطب و همچنین آموزش و توصیه های بهداشت و سلامت